Op de Thuishaven

 

Op de Thuishaven, gesitueerd in Zeewolde, groeit een jong en wild voedselbos, met aangrenzend een moestuin in ontwikkeling. Persoonlijke groei en ontwikkeling staan op de Thuishaven centraal, als ook de aandacht die wordt geschonken aan bewustwording op het gebied van duurzaamheid en klimaat. Zo worden er in de loods ook tiny houses gebouwd en om het erf heen liggen akkers waar biologisch- dynamische landbouw wordt bedreven. 
De Thuishaven is een mooie en veilige plek om jezelf te verbinden met de natuur en te werken aan jouw hulpvraag. 
Naast dat de Thuishaven op dit moment de ruimte voor beeldende therapie kan faciliteren, zijn we bezig hier een plek te creëren waar je een tiendaags traject kan volgen in een klein groepsverband waarin ieder zijn of haar hulpvraag heeft.  
Door een tijdje uit je eigen omgeving te stappen, kun je tijd nemen. Tijd om nieuwe inzichten te verwerven, nieuwe ervaringen op te doen en te timmeren aan het fundament dat wellicht op losse schroeven is komen te staan. Wij geven jou de bedding, de ruimte en de veiligheid om te onderzoeken, te oefenen, te reflecteren en te creëren.
Je overnacht bij ons in een
tiny house, kamer, blokhut of eigen tent. In elk geval heb je je eigen ruimte om jezelf terug te trekken wanneer dit nodig is.
 
Tijdens het verblijf zullen we veel buiten zijn. Het voedselbos en de moestuin lenen zich bij uitstek om de verbinding met de natuur aan te gaan. Naast het met de handen in de klei zitten, zullen ook creatieve/beeldende werkvormen hun plek innemen in het werken aan jouw hulpvraag. De werkvormen zijn niet gericht op het behalen van een mooi resultaat. Wel zijn ze gericht op het proces en op het laten stromen van jouw creativiteit. Ze kunnen dienen als tastbaar reflectiemateriaal, maar de lijflijke ervaringen die je opdoet vanuit een aantal beeldend- therapeutische methoden zijn niet minder belangrijk. Klik hier voor meer informatie.
Tijdens deze tien dagen hebben we veel aandacht voor gezonde voeding, zo lokaal en biologisch(dynamisch) mogelijk. Wanneer mogelijk komt ons eten uit eigen tuin en voedselbos. Het gehele proces van zaadje totdat het op ons bord ligt, is fascinerend, maar ook elementair. Voedsel is een primaire levensbehoefte en het kent een belangrijke plek in ons welbevinden.  

Wanneer je alvast benieuwd bent naar deze plek, neem dan een kijkje op de website; www.thuishaven.org of neem contact met mij op.